Hackad kalvråbiff med betor, kapris, parmesanost och surdegschips


Portioner: 8
Du behöver: 

300 g kalvkött, putsat; filé, ytterfilé eller innanlår
1 msk citronjuice, färskpressad
1 msk smakrik olivolja
salt

150 g rödbetor
150 g gulbetor

Surdegschips
1 bit vitt surdegsbröd
olivolja och flingsalt

2 schalottenlökar
½ msk citronjuice
1 msk dragon, finhackad
3 msk smakrik olivolja

60 g parmesanost, hyvlad
25 g mâchesallad
20 små cocktailkaprisbär

Finhacka kalvköttet och blanda det med citronjuicen och olivoljan. Smaka av med salt. Koka betorna mjuka i saltat vatten i cirka 45 minuter. Skölj dem därefter i kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i centimeterstora tärningar.

Surdegschips: Värm ugnen till 225°. Skiva surdegsbrödet i supertunna skivor. Lägg det på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja och strö över lite flingsalt. Ugnsbaka i cirka 5 minuter, tills de är krispiga och med en fint rostad yta.

Skala och hacka schalottenlöken. Blanda schalottenlöken med citronjuicen, 3 msk olivolja och dragonen.

Servering: Strö ut köttet över tallrikarna. Dela och lägg på kaprisen. Lägg på betorna och mâchesalladen. Lägg på surdegschipsen. Hyvla över parmesanosten och ringla över citron- och dragonoljan.

Bild för Mattias Larsson

Mer från Mattias Larsson


Bild för Mattias Larsson