
Vill du ha en helt vegetarisk gryta byter du bara ut kycklingen mot mer bönor. Bönorna blir godast om du själv kokar dem, men självfallet går det även bra med köpta färdigkokta bönor.
Du behöver
400 g kycklinglår, urbenade
ca 400 g svartkål
1 knippe persilja
2 vitlöksklyftor
1 stjälk blekselleri
2 morötter
1 gul lök
1 burk konserverade körsbärstomater
2 msk olivolja
2 dl kycklingbuljong
1 burk cannellinibönor, kokta
salt och peppar
Servering
crème fraiche
ett gott bröd
Portioner
4
Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla svartkål, persilja, vitlök, blekselleri och lök grovt. Skala och tärna ner morötterna. Hetta upp olivoljan och bryn kyckling, lök och vitlök i den. Tillsätt morötter, selleri och persilja; låt svettas i cirka 10 minuter. Tillsätt tomater och buljong och låt det koka till en simmig konsistens. Avsluta med att vända ner bönorna. Smaka upp med salt och peppar. Servera grytan tillsammans med ett gott bröd och crème fraiche.
Fotograf