Grillat ostron med rostad vitlökscrème och tomatsalsa

Ostron smakar även gott varma. De får då samma konsistens som musslor.


Portioner: 4
Du behöver: 

12 ostron

Rostad vitlökscrème
4 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
1 msk flytande honung
salt och svartpeppar

Tomatsalsa
3 tomater
2 salladslökar
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

blekselleriblad
körvel
citronmeliss

Rostad vitlökscrème: Ringla olivolja över vitlöksklyftorna med skalet kvar och rosta vid 225° i 20 minuter. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem med crème fraiche och honung. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tomatsalsa: Kärna ur tomaterna och skär tomatköttet i tärningar. Strimla salladslökarna och blanda med tomat, vinäger och olja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Öppna och ta ur ostronen. Grilla dem i panna. Lägg en klick av den rostade vitlökscrèmen på tallriken, fördela tomatsalsan och toppa med ostronen. Dekorera med blekselleriblad, körvel och citronmeliss.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman