Låt skinnet vara kvar på laxen och grilla den hel på indirekt värme. Tänk på att inte övergrilla fisken, utan låt den ha en kärna kvar så att den behåller sin saftighet. Ringla över rikligt med örtolja precis innan servering för att få så mycket smak som möjligt.
Du behöver

600 g laxfilé, med skinn

Örtolja
2 msk persilja, finskuren
3 msk dill, finskuren
1 dl rapsolja
1 msk vinäger, Pikant från Malmö Vinägerfabrik (finns att köpa på t ex www.matochsmak.se) eller sötad balsamvinäger
salt och peppar

Portioner
(ca 8 port på en buffé)
Grilla laxen nästan helt färdig på skinnsidan. Vänd laxen en kort stund innan servering för att ge den en fin yta på andra sidan.

Örtolja: Blanda samman alla ingredienser. Smaka upp med salt och peppar samt vinägern.

Servering: Slå örtoljan över laxen precis innan servering.

Fotograf