Du behöver

1 kg kycklinglår, styckade i mindre bitar
2 citroner, tvättade och halverade
2 msk majsolja
1 msk soja
salt och nymald svartpeppar

400 g spagetti
3 msk god olivolja
2 tomater
1 kruka basilika
Salt och nymald svartpeppar

Citronsmör

150 g smör, rumstempererat
1 citron, skalet
1 msk champagnevinäger
1/2 dl valfri färsk ört, grovhackad
Havssalt och nymald svartpeppar

Portioner
4

Citronsmör: Blanda samman smöret med citronskal, champagnevinäger och örter. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg i en liten skål och servera rumstempererat.

Förbered grillen för två olika grillzoner, en för direktvärme och en för indirekt; det är en fördel med en grill med lock när man grillar exempelvis kycklingdelar. Dela kycklinglåren vid knät. Vänd kycklingen med olja och soja i en skål, salta och peppra. Lägg kycklingen på direktvärmen på grillen, låt bitarna få fin färg på alla sidor. Flytta sedan bitarna till den indirekta zonen och lägg på locket; låt kycklingen bli färdig. Kontrollera närmast benet om köttet är klart; det ska inte vara rosa eller släppa rosafärgad vätska utan klar sådan. Grilla citronhalvorna.

Koka under tiden spagettin enligt anvisning på paketet. Hacka tomaten och basilikan grovt. Lägg den avrunna spagettin i en skål och blanda med olja, tomat och basilika. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera kycklingen med den nykokta spagettin och citronsmöret.