Du behöver

Grillad kronärtskocka med citron
2 stora kronärtskockor

Barigoulelag
1 morot
3 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1 litet knippe timjan
10 svartpepparkorn
2 dl vitt vin
2 citroner
1 apelsin
2 dl olivolja

1 citron

Blomkål och hollandaise, dragon och briochekrutonger
1 huvud blomkål
1 l mjölk
1 l vatten
salt

Hollandaise
4 äggulor
2 citroner, saften
1 msk salt
2 msk vatten
1 kg smör, skirat 
dragon 
tabasco
salt och peppar

Portioner
4
Grillad kronärtskocka med citron
Barigoulelag:
Skala och skär morot, schalottenlök och vitlök i grova bitar. Fräs alla grönsaker i olivoljan i 2 minuter. Tillsätt saften från citroner och apelsin samt vin och låt koka upp. Lägg i skockorna hela utan att skala dem och fyll på med vatten tills skockorna är helt täckta. Smaka upp med salt, koka i 25 minuter; de är färdiga när man kan trycka igenom botten med en skalkniv utan problem. Ställ åt sidan och låt skockorna svalna i lagen.

Servering: Halvera kronärtskockorna och grilla dem. Klyfta en citron. Mixa grönsakerna och löken från barigoulelagen till en grönsaksdipp. Servera med citronen.

Blomkål och hollandaise, dragon och briochekrutonger
Koka blomkålen i mjölk, vatten och salt i cirka 5 minuter, tills kålen blivit mjuk. Lyft upp och låt rinna av.

Hollandaise: Vispa ägg, citronsaft, vatten och salt i ett vattenbad tills det tjocknar och är krämigt. Vispa ner skirat smör droppvis tills allt smör vispats i. Smaka upp hollandaisen med tabasco, salt och dragon.

Servering: Skär briochen i kuber och torka dem på 100° i ugnen till de är krispiga. Lägg upp blomkålen på fat eller dela den i 4 bitar. Slå hollandaisen över kålen och avsluta med briochekrutongerna. Tänk på att blomkålen inte får vara för varm, för då spricker såsen när den slås över kålen.Fotograf