Grillad kalventrecote med krämig sallad

Istället för en vinägrett över salladen är salladsbladen vända i en pepparrots- och citronsmakande blandning av grädde och crème fraiche.


Portioner: 4
Du behöver: 

600 g kalventrecote
rapsolja
salt och peppar

Krämig sallad
1 l blandad sallad; isberg, röd roman, baby gem, roman och ärtskott
1 näve körvel
1 dl grädde
3 msk crème fraiche
1 citron, skalet
pepparrot
salt och peppar

Servering
klyftad citron

Ringla rapsolja över entrecoterna, salta och peppra. Grilla köttet i panna eller på grillen.

Krämig sallad: Koka ihop grädde och crème fraiche tills 1 dl återstår. Smaka av med citronskal, pepparrot, salt och peppar. Låt blandningen bli ljummen. Riv salladen grovt och blanda den med ärtskott och körvel. Blanda salladen med grädden precis före servering.

Servering: Servera de nygrillade entrecoterna med den krämiga salladen och klyftad citron.

Vinförslag: 
6317 Redwood Valley SomeCab Cabernet Sauvignon 2009, Kalifornien, USA (ekologiskt)
Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman