Grillad hälleflundra med bacon- och rödlöksrelish

En rätt för dig som älskar fisk. Hälleflundran är perfekt för grillen och här tillsammans med rostad paprikamajonäs är det oemotståndlig.


Portioner: 4
Du behöver: 

4 bitar hälleflundra à 170 g
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Bacon- och rödlöksrelish

6 skivor bacon
2 rödlökar, finstrimlade
1/2 dl balsamvinäger
1 dl bladpersilja, grovhackad
Salt och nymald svartpeppar

Rostad paprikamajonnäs

1 dl rostad röd paprika i olja (piquillo)
2 dl majonnäs
1 tsk vitlök, krossad
1 msk limejuice
Salt och nymald svartpeppar

Gnid in fisken med olja, salta och peppra. Grilla på väl förberedd grill 5–7 minuter på varje sida beroende på tjocklek; skär i en bit och kontrollera stekgraden.

Bacon- och rödlöksrelish: Skär baconet i små tärningar. Stek baconet i stekpanna på medelvärme tills det är krispigt. Häll av en del av fettet, men låt cirka 2 msk vara kvar. Tillsätt löken och stek under omrörning tills den fått lite färg. Tillsätt vinägern och stek under omrörning tills det mesta av vätskan kokat bort. Dra av från värmen och blanda ner persiljan. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.

Rostad paprikamajonnäs: Tärna paprikan i små tärningar. Blanda alla ingredienser väl. Täck majonnäsen och håll kyld.

Servering: Servera hälleflundran med relishen och den rostade paprikamajonnäsen samt gärna lite kokt nypotatis.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen