Detta är en kort beskrivning
Du behöver

800 g entrecôte i 1 till 2 st tjocka skivor
salt och svartpeppar
kolgrill

Sås
4 dl kalvfond
3 dl rödvin
1 kvist timjan
1 lagerblad
50 g rökt sidfläsk
1 gul lök finhackad
1 tomat i klyftor
svartpeppar
socker

Tomat- och paprikakompott
4 tomater skalade och skurna i mindre bitar
2 röda paprikor rostade och tärnade
2 gula lökar grovhackade
1 klyfta vitlök finhackad
1 lagerblad
1 kvist rosmarin finhackad
1 msk pimiento
2-3 st peperoncino
3 msk rökig bastant whisky
Rödvinsvinäger till avsmakning
olivolja till stekning

Rostad potatis
500 g anya-potatis eller annan fast potatis med mycket smak
4 timjankvistar plockade blad
4 vitlöksklyftor finhackade
100 g smör att hyvla
Salt

Portioner
4

Krydda köttet med salt och peppar och grilla det medium över kol.

Sås
Stek lök i olja tills den tagit ordentligt med färg. Tillsätt fläsk, timjan, lagerblad och tomat samt rödvin och koka ihop tills hälften återstår.
Tillsätt kalvfond och koka upp. Sila såsen och reducera till fin smak. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tomat- och paprikakompott
Stek lök, vitlök, rosmarin, peperoncino och lagerblad i olja tills löken tagit lite färg. Tillsätt tomater samt whisky och låt puttra ihop på låg värme. Smaka av med salt, vinäger och socker samt eventuellt lite peppar.

Rostad potatis
Dela potatisen och krydda med vitlök och timjan. Hyvla över smöret och strö på salt. Rosta potatisen gyllene i ugn i 200 grader i ca 30 minuter.