Grillad citronbläckfisk

Varsamt grillad bläckfisk marinerad med citron och tabasco är en fröjd för smaklökarna och måste upplevas


Portioner: 4
Du behöver: 

500 g små, hela bläckfiskar (squids)
1 1/2 dl god olivolja
1 dl nypressad citronjuice
2 vitlöksklyftor, krossade
1/4–1/2 tsk nymald svartpeppar
1/2 tsk havssalt
1 tsk pepparsås, t ex tabasco
3 msk bladpersilja, hackad
1/2 msk oregano, hackad

Förbered och tänd grillen. Skär av och kasta bort den lilla hårda knoppen som sitter mitt i tentaklerna på bläckfisken. Dra ut den plastliknande ›pennan‹ som sitter i kroppen. Skär ett fint rutmönster på båda sidor om kroppen, utan att skära igenom. Lägg bläckfisken i en skål och blanda runt med 2 msk av oljan. Lägg fiskbitarna på den heta grillen och grilla cirka 2 minuter på varje sida; det är viktigt att inte grilla för länge för att undvika att fisken blir seg. Blanda under tiden ihop en sås av resten av olivoljan, vitlöksklyftorna, citronjuicen, örterna, salt, peppar och pepparsåsen. Ta bitarna från grillen och fördela på tallrikar eller på ett större fat. Fördela såsen över fiskbitarna och servera omedelbart.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen