Gös med haricots verts, spenat och pepparrotsskum

Snabb och enkel rätt som ger känsla av vår. När mangolden sedan kommer kan du byta ut spenaten mot den och bönorna mot sockerärtor. Gott blir det också att lägga till grön sparris.


Portioner: 4
Du behöver: 

600 g gös
smör
ägg
ströbröd
vetemjöl

100 g haricots verts
1 schalottenlök
1 näve spenat

Sås
1 1/2 dl grädde
1 dl grönsaksbuljong av god kvalitet
1 dl torrt vitt vin
1 schalottenlök
1/2 palsternacka
1 liten bit rotselleri
rapsolja
salt och peppar

Sås: Finhacka lök, palsternacka och selleri och fräs det i lite rapsolja utan att det tar färg. Tillsätt vinet och grönsaksbuljongen och koka tills 1 dl återstår; sila. Tillsätt grädden och koka ihop cirka 5 minuter. Smaka upp med salt och peppar.

Dela gösen och dubbelpanera den i mjöl, ägg och ströbröd. Stek i smör.

Ansa haricots vertsen och spenaten. Blanchera haricots vertsen i saltat vatten. Finhacka löken. Smält smöret. Fräs löken och haricots vertsen utan att det tar färg. Tillsätt spenaten på slutet.

Servering: Lägg upp gösen tillsammans med bönorna och spenaten. Skumma upp såsen och ringla den över.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman