Med inspiration från de öländska kroppkakorna kombineras här skogslök med potatis och fläsk.
Du behöver

600 g potatis, av mjölig sort
ca 3 dl vetemjöl
salt
2 ägg
1 msk olivolja
1 dl skogslök, fint skuren

Servering

3 skogslökar
2 msk vitvinsvinäger
salt
500 g rimmat fläsk
prästost

Portioner
4

Koka potatisen och pressa sedan genom potatispress eller sil. Tillsätt 2 1/2 dl mjöl, salt, ägg, olivolja och skogslök; vänd runt och blanda. Tillsätt resten av mjölet om det behövs. Mjöla en skärbräda eller bänk. Dela potatisdegen i mindre bitar och rulla ut tills de är cirka 2 cm i diameter. Skär i 2 cm-bitar; mjöla så att de inte kladdar ihop. Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp till ytan.

Servering: Skär skogslöken tunt och blanda med vitvinsvinägern; salta. Detta kan du göra en stund innan det ska serveras. Skär fläsket i skivor och stek det. Lägg upp gnocchi och fläsk på tallrik. Avsluta med skogslöken och hyvlad prästost.

Fotograf