Du behöver

Glaserade revben
1 1/2 kg revben
2 gula lökar
2 morötter
5 vitpepparkorn
2 lagerblad
1/2 msk salt

Glasering
1/2 dl flytande honung
2 msk sirap
2 apelsiner, saften
1 msk ingefära, riven
2 tsk chilipeppar
salt och svartpeppar

Grönsakspickels
400 g fasta grönsaker, t ex palsternacka, morot, rödlök, gul lök, paprika, blomkål
3 dl vitvinsvinäger
3 dl socker
1 msk salt
1 krm vitpeppar
1 bit färsk ingefära
1/2 röd chilifrukt

Portioner
8
Glaserade revben: Koka revbenen tillsammans med rotfrukterna och kryddorna i 1 timme. Häll av buljongen och låt revbenen svalna. Blanda ihop ingredienserna till glaseringen och pensla revbenen med den. Stek revbenen i 225° ugn tills de blir gyllenbruna, cirka 15 minuter. Skär upp revbenen före servering.

Grönsakspickels: Skala och skär grönsakerna och ingefäran i bitar. Halvera chilin. Koka upp lagen och grönsakerna, sjud tills grönsakerna är al dente och tillsätt chilin, låt svalna.
Fotograf