Flammkuchen med kallrökt skinka, honung och rucola

Eller tarte flambée som det heter på franska, en pizzaliknande rätt som här serveras med skinka, honung och rucola. Naturligtvis kan du själv variera toppingen.


Portioner: 4
Du behöver: 

10 g jäst
3 dl vatten
2 tsk socker
½ dl olivolja
3 dl durumvete
4 dl vetemjöl special
1 tsk salt

1 rödlök
2 dl västerbottensost
2 dl crème fraiche
16 skivor kallrökt skinka
2 msk flytande honung
timjan
20 g rucola
salt och peppar

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resterande ingredienser och knåda degen i 10 minuter. Låt degen jäsa i 1½ timme.

Sätt ugnen på 300°. Skär rödlöken i tunna skivor. Riv västerbottensosten. Kavla ut degen till fyra lika stora rundlar, bred över ett lager med crème fraiche, toppa med osten och rödlöken. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills bottnen har fått fin färg.

Toppa bottnen med skinkan och ringla över honung, repa över lite timjan och strö över rucolabladen, avsluta med att riva över lite extra ost och dra några varv med svartpepparkvarnen.

Bild för Sofie Karlsson

Mer från Sofie Karlsson


Bild för Sofie Karlsson
Bild för Sofie Karlsson