Du behöver

8 dl jordgubbar
1 dl flädersaft
1 citron, skalet

Sötmandelflarn
30 g smör
4 msk florsocker
3 msk vetemjöl
1 äggvita
30 g sötmandel

Vaniljgrädde
1 1/2 dl grädde
1 vaniljstång

Portioner
4

Halvera jordgubbarna. Slå över flädersaften och raspa över citronskalet. Låt marinera minst 1 timme.
sötmandelflarn: Smält smöret och sikta ner florsocker och vetemjöl. Vänd ner äggvitan. Finhacka sötmandel och blanda ner. Bred ut smeten tunt med pensel på bakplåtspapper och grädda vid 200° i 5 minuter. Forma flarnen genast. Låt svalna på galler.

Vaniljgrädde: Halvera vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Blanda med grädden och vispa den luftig.
Lägg upp jordgubbarna på ett fat, klicka över vaniljgrädde och avsluta med sötmandelflarn.

Vin: 3100 Amfora Muscat d'Alexandrie Cypern

Fotograf