Fikonsallad med pinjenötsdressing


Portioner: 4
Du behöver: 

8 fikon
400 g getost
2 msk honung
2 äpplen, Ingrid Marie
2 apelsiner
2 huvuden baby gem-sallad
salt och svartpeppar

Pinjenötsdressing
1/2 dl pinjenötter
1 1/2 msk vit balsamvinäger
3 msk neutral rapsolja
salt och svartpeppar

Dela fikonen och fördela getosten på dem, ringla över honungen och gratinera i 200° varm ugn tills osten är gyllene. Skala och skär äpplena i tunna skivor. Filea ur apelsinklyftorna. Skölj och slunga salladen.

Pinjenötsdressing: Rosta pinjenötterna i torr panna. Blanda nötterna med vinäger och rapsolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Vänd salladen, apelsinerna och äpplena i pinjenötsdressing. Lägg upp på fat eller tallrik och servera med de varma fikonen.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman