Endivblad med lax, salladslök, apelsin och äppelcidervinäger

Ett litet krispigt och piggt snacks, något som kan behövas bland de andra lite tyngre smakerna som dominerar under julen.


Portioner: 10
Du behöver: 

2 endivhuvuden
400 g färsk lax
4 apelsiner
4 salladslökar
1/2 msk äppelcidervinäger
2 msk rapsolja
salt och peppar
dill

Skär ut apelsinfiléerna ochh samla upp all apelsinsaft i en skål medan du skär ut klyftorna. Pressa ur den sista apelsinsaften och lägg apelsinfiléerna i saften. Skär laxen i små tärningar. Finstrimla salladslöken. Blanda lax, apelsiner, salladslök, vinäger, rapsolja, salt och peppar. Låt stå och dra cirka 1 timme innan servering. Plocka ner endivbladen och lägg ut dem på fat. Fördela lax- och apelsinfyllning. Toppa med dillkvistar.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman