Du behöver

1 kyckling
smör
2 1/2 dl vitt vin
8 dragonkvistar
1 dl grädde
salt och peppar

Bönor och squash
150 g haricots verts
150 g squash
2 schalottenlökar
smör
salt och peppar

Portioner
4
Stycka kycklingen i lår, vingar och bröst. Dela sedan brösten och benen på mitten. Repa dragonbladen från kvistarna och fördela mellan skinnet och köttet. Hetta upp smöret och bryn kycklingen i det; lägg sedan över delarna i en ugnsfast form. Häll fettet ur stekpannan, men skrapa inte ur den; tillsätt vinet i pannan och koka ur alla smaker. Slå vinskyn över kycklingen. Stek kycklingen färdig på 150° i cirka 20 minuter; kolla med sticka eller termometer att kycklingen är klar, eftersom stektiden beror på hur stora bitarna är. Slå skyn i en kastrull och tillsätt grädden, koka ihop tills det blir en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.

Bönor och squash: Ansa bönorna. Finhacka löken. Skär squashen i strimlor och strö över salt, låt den ligga och vattna ur i 10 minuter. Blanchera bönorna. Smält smöret och fräs ihop lök, bönor och de urvattnade och avtorkade squashstrimlorna. Låt grönsakerna bli varma och mjuka men med kärna kvar. Smaka av med salt och peppar.

Servering: Lägg upp kycklingen på fat tillsammans med bönorna och squashen. Ringla såsen över. Avsluta med att lägga över lite extra dragon. Om så önskas passar det utmärkt att servera potatis till.
Fotograf