Klassisk Clubsandwich där vi bytt ut kalkonen mot en varsamt grillad gös med avokadovinägrett
Du behöver

4 gösfiléer à 150 g
8 skivor bacon
12 skivor brioche eller toastbröd
1 stor mogen tomat
1 avokado
romansallad
rapsolja
salt och nymald svartpeppar

Avokadovinägrett

1/2 avokado, skalad
1/2 jalapeñochilifrukt, urkärnad
2 msk rödlök, finhackad
1/2 dl limejuice
1 tsk socker
2 dl raps- eller majsolja
salt och nymald svartpeppar

Portioner
4

Avokadovinägrett: Mixa allt utom oljan till puré i en mixer. Med motorn igång, tillsätt oljan lite i taget tills det blir en emulsion. Smaka av med salt och svartpeppar samt eventuellt mer limejuice.

Gnid in fisken med olja, salta och peppra. Grilla fisken på en väl förberedd grill, där kolen har brunnit ner och har en grå yta. Grilla fisken men låt den ha lite medium-kärna så att den inte blir torr och trist. Skiva tomaterna och avokadon. Skölj romansalladen och bryt den i bitar så att den passar storleksmässigt. Knaperstek baconskivorna. För varje sandwich, lägg 3 skivor bröd på rad. Bred avokadovinägrett på 2 av skivorna. Lägg sallad på en av dessa skivor och tomat ovanpå salladen. Lägg fisk och 1/4 av avokadoskivorna samt 2 baconskivor på den andra brödskivan. Sätt denna skiva ovanpå den andra och toppa med den rena skivan; kör en grillpinne igenom för att hålla allt på plats. Upprepa proceduren med de andra mackorna och servera omedelbart!