Det är alltid gott med chokladmousse. Här har hallonen vänts ner i en aning brynt smör, som ger en liten karamellton. Nötterna ger både krispighet och nötighet.
Du behöver

100 g mörk choklad
1 äggula
2 msk socker
1 3/4 dl grädde
1 msk kaffe
2–3 dl hallon
50 g smör

2 msk nötter, t ex pinjenötter, mandel, hasselnötter, valnötter

Portioner
4
Smält chokladen. Vispa äggula och socker vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Vänd ner chokladen och kaffet i äggvispet och avsluta med att vända ner grädden. Fördela i portionsglas eller i en större skål. Ställ i kyl 1 timme eller längre.

Bryn smöret och ringla det över hallonen. Rosta nötterna och finhacka dem. Fördela hallonen över moussen och avsluta med att strö över nötterna.
Fotograf