
Det är alltid gott med chokladmousse. Här har hallonen vänts ner i en aning brynt smör, som ger en liten karamellton. Nötterna ger både krispighet och nötighet.
Du behöver
100 g mörk choklad
1 äggula
2 msk socker
1 3/4 dl grädde
1 msk kaffe
2–3 dl hallon
50 g smör
2 msk nötter, t ex pinjenötter, mandel, hasselnötter, valnötter
Portioner
4
Smält chokladen. Vispa äggula och socker vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Vänd ner chokladen och kaffet i äggvispet och avsluta med att vända ner grädden. Fördela i portionsglas eller i en större skål. Ställ i kyl 1 timme eller längre.
Bryn smöret och ringla det över hallonen. Rosta nötterna och finhacka dem. Fördela hallonen över moussen och avsluta med att strö över nötterna.
Bryn smöret och ringla det över hallonen. Rosta nötterna och finhacka dem. Fördela hallonen över moussen och avsluta med att strö över nötterna.
Fotograf