En perfekt kaka att ha hemma i frysen. Den kan förberedas flera veckor i förväg och bara bakas av när det närmar sig dessertdags.
Du behöver

(ca 12 st)
Tryffel
1 1/4 dl grädde
350 g mörk choklad
75 g smör
3 msk apelsinlikör

Stjärnanisapelsin
4 blodapelsiner eller vanliga
2 stjärnanisar
5 kardemummakorn, krossade

Chokladkaka
450 g mörk choklad
4 msk kaffe
4 msk vetemjöl
4 ägg, delade i gulor och vitor
2 ägg, hela
1 1/4 dl socker

Tryffel: Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och smält smöret däri. Slå grädden över chokladen och rör till en slät massa. Tillsätt apelsinlikören. Ställ kallt och låt stelna.

Stjärnanisapelsin: Filea apelsinerna över en skål för att ta vara på all saft. Pressa ur den sista saften ur det som blir kvar efter att apelsinerna fileats. Lägg filéerna åt sidan. Koka upp saften med stjärnanis och kardemumma. Slå lagen över apelsinerna och låt dra.

Chokladkaka: Smält chokladen. Vispa äggulorna, de hela äggen och socker pösigt. Vispa äggvitorna styva. Vänd ner kaffe i och sikta mjölet över den smälta chokladen. Vänd ner ägg- och sockervispet, och avsluta med att försiktigt vända ner den vispade äggvitan. Fyll formar en liten bit upp med smeten. Om formar i aluminium/stål används, glöm inte att smöra dem och pudra med kakao. Lägg i en tryffelkula och täck den sedan med chokladsmeten. Ställ i frys i minst 4 timmar. Grädda vid 200° i 10–13 minuter.
Fotograf