Du behöver

600 g fläskkarré


Chilimarinad

1 msk torkade chiliflakes
1 msk flytande honung
1 dl rapsolja
Salt
svartpeppar

Sötpotatisaioli

2 st sötpotatisar
2 st vitlöksklyftor
>1.5 dl rapsolja
Salt
svartpeppar

Ljummen bönsallad

2 dl borlottibönor
1 dl svarta bönor
2 st squasher
1 st finhackad gul lök
3 dl skott t ex mangold och tatsoi
1 msk rapsolja
Salt
svartpeppar

Portioner
4

Blanda alla ingredienser till chilimarinaden, smaka av med salt och svartpeppar. Låt karrén marinera i chilimarinaden.

Sötpotatisaioli: Skala och koka sötpotatisarna. Mosa potatisen, finhacka vitlöken och blanda ner. Vispa ner rapsoljan och smaka av med salt och svartpeppar.

Bönsallad: Skär squashen i kuber, salta och låt stå. Värm rapsoljan, torka av squashen och fräs den i oljan med löken. Vänd ner bönorna och värm. Blanda sist ner skotten och smaka av med salt och svartpeppar.

Servering: Grilla karréskivorna. Servera med sötpotatisaiolin och den ljumma bönsalladen.

Fotograf