Du behöver

400 g kycklingfilé, stekt
4 dl quinoa, kokt
ca 100 g saltost, t ex fetaost
1 granatäpple
3 dl edamamebönor
3 dl rödkål, strimlad
1/2 gurka, grovt riven eller strimlad
blandad sallat

Soltorkad tomat- och paprikadressing
25 g soltorkade tomater
25 g röd paprika
1/2 vitlöksklyfta
1 msk rödlök, finhackad
1 tsk dijonsenap
1/4 citron, saften
1 tsk honung
3/4 dl rapsolja
2 1/4 dl vatten
salt och rikligt med svartpeppar

Portioner
4
Skölj sallaten och låt den torka, eller kör den i salladsslunga; lägg på ett fat. Skär kycklingen i skivor och fördela dem över sallatsbladen tillsammans med quinoa, ost, granatäppelkärnor, edamamebönor, rödkål och gurka.

Soltorkad tomat- och paprikadressing. Mixa alla ingredienser till en slät dressing. Balansera smakerna med citronsaften och honungen. Smaka upp med rikligt med svartpeppar.

Servering: Servera salladen genast tillsammans med dressingen.
Fotograf