Cheddarsufflé med tomat- och rucolasallad


Portioner: 4
Du behöver: 

50 g smör
50 g vetemjöl
3 dl mjölk, varm
1 tsk senapspulver
175 g lagrad cheddar, riven
3 ägg, i gulor och vitor
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap

Tomat- och rucolasallad
100 g körsbärstomater
50 g rucola
olivolja
salt och svartpeppar

Smält smöret, tillsätt mjölet och rör till en slät kräm. Sjud 2 minuter. Tillsätt mjölken lite i taget och rör slät, sjud vidare tills det är en tjock kräm. Sikta över senapspulvret, rör ner osten. Låt krämen svalna något. Rör ner äggulorna. Vispa äggvitorna styva, rör ner 1/4 av äggvitevispet och vänd försiktigt ner resten. Smörj bakplåtspapper med smör och klä sex portionsformar med det. Fördela ostkrämen i formarna och baka dem i vattenbad vid 190° i 25–30 minuter. Låt svalna. Detta kan göras dagen innan. Vid servering: Ställ suffléerna i en form och strö ost över dem. Vispa ihop grädde och dijonsenap och slå över. Grädda på 200° i 15 minuter.

Tomat- och rucolasallad: Halvera körsbärstomaterna och blanda med rucola. Ringla över olivolja, avsluta med salt och svartpeppar.

Servera de varma suffléerna genast med tomat- och rucolasalladen.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen