Carpaccio på kalv med ägg, tonfisk och sardeller

Smakerna är hämtade från den klassiska vitello tonnaton, men görs här i annat utförande. Smörgåskrassen ger en härlig kryddighet, som inte tar över smaken från det milda kalvköttet.


Portioner: 4
Du behöver: 

400 g kalvfilé
2 ägg
1/2 burk tonfisk, 100 g
6 sardellfiléer
1 citron, skalet
1 ask smörgåskrasse
parmesan
olivolja
salt och peppar

Lägg kalvfilén på plastfolie och rulla ihop till en cylinder. Lägg rullen i frysen; den kan ligga där i flera dagar. Koka äggen i 4 minuter, skala dem sedan och blanda med tonfisken. Skär sardellerna i mindre bitar. Ta fram kalvfilén 1 timme innan den ska serveras.

Skär den i tunna skivor med skärmaskin eller en mycket vass kniv. Lägg köttet direkt på tallrikar. Fördela ägg- och tonfiskröran på köttet, strö över sardellerna och riv citronskalet över. Ringla över olivolja, strössla över rikligt med krasse och parmesan. Salta och peppra.

Vinförslag: 
90329 Josmeyer Les Pierrets Riesling 2008, Alsace, Frankrike (ekologiskt)
Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman