Carbonada criolla


Portioner: 12
Du behöver: 

1 hel pumpa på ca 4 kg
smör
socker
mjölk

Fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
1 kg nötkött
1 burk krossade tomater
2 morötter, rivna
ca 1/2 kg pumpa
3 potatisar
2 sötpotatisar
2 majskolvar
2 persikor
oregano
rosmarin
timjan
persilja
salt och svartpeppar

Skölj pumpan ordentligt. Skär ett lock i toppen och spara det. Gröp ur kärnor. Smöra pumpan. Sockra. Häll i ett stänk mjölk. Sätt på locket på pumpan igen. Tillaga i ugn på 175° i cirka 1 1/4 timme.

Fyllning: Hacka lök och vitlök, fräs i olivolja i en gryta. Skär köttet i små bitar, stek det tillsammans med löken. Tillsätt de krossade tomaterna, låt det puttra i 10 minuter. Tillsätt oregano, rosmarin, timjan och persilja efter smak. Täck alla ingredienser med vatten eller buljong. Tillsätt morötterna. Skär pumpa, potatisar, sötpotatisar och persikor i tärningar och häll dessa i grytan. Skiva majsen och tillsätt till grytan. Salta och peppra efter smak. Låt det puttra tills allt är mjukt.

Servering: Häll över grytan i pumpan. Ställ tillbaka i ugnen i cirka 15 minuter. Servera.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen