Cannelloni med spenat och semitorkade tomater


Portioner: 4
Du behöver: 

1 ask färska lasagneplattor
500 g ricottaost
40 g spenat
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Örtsås
50 g smör

3/4 dl vetemjöl

1/2 1 mjölk
2 tsk basilika
salt och vitpeppar
1 dl parmesan, riven

Semitorkade tomater 
100 g körsbärstomater
olivolja
socker
salt och svartpeppar

Basilika
svarta oliver
blandad sallad

Strimla spenaten och finhacka vitlöken. Blanda med ricottan och smaka av med salt och svartpeppar. Fyll en spritspåse med ricottasmeten, tryck ut den på lasagneplattorna och rulla ihop till cannelloni; skär av pastan efter önskad storlek. Lägg cannellonin i en ugnsfast form.

Örtsås: Smält smöret, rör ner mjölet och tillsätt mjölken lite i taget. Vispa till en helt slät smet mellan tillsatserna av mjölk så det blir en sås utan klumpar. Tillsätt basilikan, sjud 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Slå såsen över cannellonin och strö över parmesanen. Grädda på 200° i 15 minuter.

Semitorkade tomater: Halvera tomaterna och ringla över olivolja. Strö över socker, salt och svartpeppar. Torka i ugn på 120° i 45 minuter.

Servering: Strö över tomaterna, basilikabladen, sallad och oliverna före servering.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman