Du behöver

1 ask färska lasagneplattor
500 g ricottaost
40 g spenat
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Örtsås
50 g smör

3/4 dl vetemjöl

1/2 1 mjölk
2 tsk basilika
salt och vitpeppar
1 dl parmesan, riven

Semitorkade tomater 
100 g körsbärstomater
olivolja
socker
salt och svartpeppar

Basilika
svarta oliver
blandad sallad

Portioner
4
Strimla spenaten och finhacka vitlöken. Blanda med ricottan och smaka av med salt och svartpeppar. Fyll en spritspåse med ricottasmeten, tryck ut den på lasagneplattorna och rulla ihop till cannelloni; skär av pastan efter önskad storlek. Lägg cannellonin i en ugnsfast form.

Örtsås: Smält smöret, rör ner mjölet och tillsätt mjölken lite i taget. Vispa till en helt slät smet mellan tillsatserna av mjölk så det blir en sås utan klumpar. Tillsätt basilikan, sjud 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Slå såsen över cannellonin och strö över parmesanen. Grädda på 200° i 15 minuter.

Semitorkade tomater: Halvera tomaterna och ringla över olivolja. Strö över socker, salt och svartpeppar. Torka i ugn på 120° i 45 minuter.

Servering: Strö över tomaterna, basilikabladen, sallad och oliverna före servering.
Fotograf