Du behöver

Pannkakor
3 ägg
2 dl mjöl
5 dl mjölk
3–4 msk smör

Fyllning
600 g spenat
1 gul lök
1 purjolök
vitlök efter smak
50 g pinjenötter, hackade
150 g ricottaost, riven
25 g parmesan
salt och peppar

Béchamelsås (se bifogat recept på Huevos encapuchados – Klädda ägg)
100 g riven ricottaost eller gratängost

Portioner
6-8
Pannkakor: Blanda ägg och mjöl. Tillsätt långsamt mjölken och blanda till en jämn smet, låt den vila en stund. Tillsätt mer mjölk om smeten är för tjock. Smält 2 msk smör och tillsätt till smeten just före stekning. Stek pannkakor.

Fyllning: Fräs lök, purjolök och vitlök. Tillsätt spenaten, låt den stekas i 10 minuter. Tillsätt nötter, ricotta och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

Smörj en plåt. Fyll en pannkaka åt gången med spenatblandningen, rulla ihop och lägg på plåten. Upprepa tills alla är fyllda. Häll béchamelsås över, toppa med osten. Gratinera i ugn vid 175° i cirka 15 minuter. Servera.
Du behöver

4 ägg
ströbröd

Béchamelsås (salsa blanca)
50 g smör
2 msk mjöl
5 dl mjölk
en aning muskotnöt

Portioner
4
Béchamelsås: Värm mjölken tills den nästan kokar. Smält smör på låg värme i en annan kastrull, ta bort från plattan, tillsätt mjölet, blanda ordentligt. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och häll långsamt i den varma mjölken under konstant omrörning; såsen måste vara tjock. Smaka av med lite riven muskotnöt. Låt såsen svalna.

Koka äggen tills de är hårdkokta, låt dem sedan svalna. Skala och dela äggen i halvor. Doppa äggen i béchamelsåsen. Panera och forma med hjälp av ströbröd. Fritera. Servera.
Fotograf
Fotograf