En riktigt matig sallad där sött möter salt. Själv gillar jag när de söta sultanrussinen möter de salta nötterna. Självklart kan du byta ut de färska aprikoserna mot torkade, men jag tycker att de färska bidrar med en bra syra och konsistens. Den vita osten, som är mild, binder ihop alla smaker bra, men kan bytas ut mot en feta eller annan ost som du föredrar.
Du behöver

600 g kycklinglår, urbenade
2 vitlöksklyftor
smör

4 dl bulgur
1 1/2 dl hasselnötter
1 1/2 dl mandel
1 dl russin
ca 8 färska aprikoser
2 nävar spenat
200 g vitost
1 citron, skalet
mynta
olivolja, salt och peppar

Portioner
4
Dela kycklinglåren i hälfter. Skala och skär vitlöksklyftorna i skivor. Smält smöret och bryn kycklingen med vitlöken i panna. Låt kycklingen bli färdig i ugnen på 150°.

Koka bulgur enligt anvisning på paketet, gärna i grönsaksbuljong. Rosta hasselnötter och mandlar i en panna med lite olja tills de fått färg; salta och grovhacka dem. Dela aprikoserna i mindre bitar. Blanda bulgur med nötter, mandlar, aprikoser, russin och spenat; salta och peppra. Lägg upp bulgurblandningen på ett fat. Dela vitosten i mindre bitar och lägg dem över bulgursalladen tillsammans med kycklinglåren. Toppa med rivet citronskal, mynta och en god olivolja.
Fotograf