Sparris passar mycket bra ihop med smör och ägg. Hollandaise är ett klassiskt tillbehör, men här har vi istället gjort en äggcrème. Den är lättare att göra – och kanske till och med lite godare.
Du behöver

ca 1 knippe vit sparris
2 l vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk citronsaft

Äggsås
4 äggulor
50 g brynt smör
1 1/2 dl crème fraiche
havssalt

Servering
mandel
dragon
ärtskott
salt och peppar

Portioner
4
Skala och koka sparrisen i vatten med salt, socker och lite citronsaft. Känn efter med sticka när sparrisen är färdig.

Äggsås: Rör sakta ihop alla ingredienser över stilla värme tills såsen tjocknar. Smaka av med salt.

Servering: Rosta mandel i en torr panna. Grovhacka mandeln. Lägg upp sparrisen och ringla över äggsåsen. Strö över mandel, finskuren dragon och ärtskott. Avsluta med lite salt och peppar.

Vinförslag: 5602 Saint-Véran Réserve Joseph Deshaires 2013, Mâconnais, Bourgogne, Frankrike 139:–
Fotograf