Du behöver

Brownie
200 g mörk choklad, 70%
200 g smör
3 dl socker 
3 ägg
4 dl florsocker
2 dl vetemjöl
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
1/2 dl pinjekärnor, rostade
1 dl hasselnötter
1 tsk salt

Cheesecake
400 g färskost, Philadelphia
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl florsocker
2 ägg
1 citron, skalet

Servering
5 dl vispgrädde
5 passionsfrukter

Portioner
ca 12
Brownie: Smält chokladen över vattenbad. Vispa smör, socker, ägg och florsocker. Vispa ner vetemjöl, sirap, kakao och salt i smörblandningen. Vänd ner nötterna och pinjekärnorna i den smälta chokladen och blanda med smeten. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form.

Cheesecake: Vispa färskost, vaniljsocker och florsocker luftigt. Vispa sedan ner ett ägg i taget. Riv ner citronskal. Bred smeten på browniesmeten. Baka på 175° i 35 minuter. Låt gärna kakan vila i kylen över natten.

Servering: Vispa grädden. Ta ur passionsfrukterna. Blanda ner hälften av passionsfrukten i grädden. Bred grädden över kakan och dekorera med resterande passionsfrukt.
Fotograf