Broccoli och blomkål med sardellvinägrett

Här är både broccoli och blomkål tunt skurna och serveras råa. Föredrar du dem kokta går det förstås lika bra. Tänk bara på att behålla lite kärna i grönsakerna.


Portioner: (ca 8 port på en buffé)
Du behöver: 

1 broccolistånd
1/2 blomkålshuvud

Sardellvinägrett
1 schalottenlök
6 sardeller
2 msk fläderblomsvinäger eller champagnevinäger
1/2 dl rapsolja
svartpeppar
ev. salt

Sardellvinägrett: Finhacka löken och sardellerna. Blanda hacket med vinäger, rapsolja och svartpeppar.

Skär blomkål och broccoli tunt. Koka snabbt i saltat vatten om du önskar, eller blanda den råa broccolin och blomkålen med sardellvinägretten. Smaka eventuellt upp med lite mer salt.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman