Brie- och granatäppelsallad

Här vänds brieosten i pankomjöl och blir en variant av friterad camembert som ska serveras varm. Granatäppelkärnorna ger både härlig färg och krispighet till salladen.


Portioner: 4
Du behöver: 

400 g brieost
1 ägg
2 dl pankomjöl eller ströbröd
2 msk smör
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
1 citron, skalet
3 msk gräslök, skuren
salt och svartpeppar
1 huvud romansallad
1 dm gurka
1 1/2 dl mörka brödkrutonger
1 granatäpple, kärnorna

Dela brieosten i skivor. Vispa upp ägget och vänd brien först i ägg och sedan i pankomjöl. Stek bitarna tills de får gyllene färg precis före servering och fortfarande är varma när de serveras. Finhacka vitlöken och blanda med citronskal, gräslök och crème fraiche. Skala och kärna ur gurkan och dela den i mindre bitar. Skölj och slunga romansalladen. Blanda salladen och gurkan med crème fraiche-blandningen, smaka av med salt och svartpeppar och lägg upp på fat eller tallrik. Strö över krutongerna, lägg till brieosten och avsluta med granatäppelkärnorna samt eventuellt lite extra gräslök.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman