Detta är helt otroligt möra revben! Tyvärr är oxrevben ovanliga i butikerna, men be personalen beställa hem det till dig. Köttet används mest till bringa. Här räcker det med ett revben per person.
Du behöver

1 sida shortribs från oxe (3 revben)
2 pkt pastasås, Barilla
2 l kalvfond, egenkokt eller utspädd koncentrerad
1 hel vitlök, delad rakt över
1 litet knippe timjan och rosmarin
salt och peppar

Senapscrème med brödkryddor
1 dl majonnäs
1 dl dijonsenap
1 påse brödkryddor
sherryvinäger eller rödvinsvinäger
salt och peppar

Portioner
4
Krydda oxrevbenen med salt och peppar. Bryn köttet hårt runt omkring på alla sidor. Lägg köttet i en djup ugnsplåt, slå på resterande ingredienser och fyll på med vatten så att det nästan täcker köttet. Sätt in i ugnen på 140° i cirka 4 timmar; kolla med en sticka att den går igenom utan motstånd. Låt svalna.

Senapscrème med brödkryddor: Rosta brödkryddorna i en torr panna. Blanda alla ingredienser. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

Servering: Om du har lagat revbenen i förväg, skär upp dem längs benen och stek eller grilla på så att det blir varmt rakt igenom. Servera med senapscrèmen, smörslungade grönsaker som är i säsong samt sallad.
Fotograf