Biscotti med macadamianötter


Portioner: 50
Du behöver: 

3 st Ägg
3 st Äggulor
4 dl strösocker
0.5 tsk Bakpulver
1 tsk vaniljsocker
500 g Vetemjöl
1 st apelsin - rivet skal
200 g macadamianötter - hackade

Värm ugnen till 175°. Vispa upp ägg, äggulor och socker fluffigt. Blanda ihop salt, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl.

Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med apelsinskal och hackade macadamianötter. Kavla ut degen i 3 längder och grädda dem i mitten av ugnen 20–25 minuter. Skiva de gräddade ”limporna” på snedden medan de fortfarande är varma.

Låt skorporna torka i cirka 30 minuter vid 150° (de ska kännas torra när de tas ut). Förvara skorporna torrt.

Bild för Fredric Bengtsson

Mer från Fredric Bengtsson