Biff Rydberg


Portioner: 4
Du behöver: 

800 g oxfilé, gärna »svansen«
600 g potatis
400 g (ca 3 st) gula lökar
smör
salt och peppar
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk skånsk senap
4 äggulor
persilja

Tärna oxfilén grovt. Skala och tärna potatisen grovt. Finhacka löken. Stek lök, potatis och oxfilé var för sig i smör. Potatisen kan man bara bryna för att sedan steka färdig i ugnen; gör det som passar bäst. Om den steks färdig i panna, tänk på att steka på svag värme mot slutet. Salta och peppra. Vispa grädden luftig och blanda i senapen. Lägg upp oxfilé, potatis och lök var för sig. Strö över persilja och servera med senapsgrädde och äggula.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman