Biff Greta

Detta är en variant på Biff Rydberg. Istället för att servera de råa äggulorna till, slår man ner dem i pannan med köttet, löken och senapen; vips, så får man en omelett. Passar utmärkt som vickningsrätt eller till söndagsbrunchen. I vissa recept är den gjord på köttfärs istället för filé eller biff.


Portioner: 4
Du behöver: 

400 g oxfilé
2 dl gul lök, hackad
75 g smör
1/2 l potatis, tärnad
3 ägg
2 msk dijonsenap
2 msk grovkorning senap
3 msk vatten
salt och peppar
persilja

Stek potatisen mjuk i smör. Tärna oxfilén. Bryn löken i panna; tillsätt oxfilén och stek i cirka 1 minut. Vispa ihop ägg, senap och vatten; slå detta över lök- och köttblandnigen. Låt stelna på svag värme. Salta och peppra. Servera omeletten öppen i panna med potatisen och persilja strödd över, eller vik ihop den som en klassisk omelett och servera med potatisen.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman