Detta är en variant på Biff Rydberg. Istället för att servera de råa äggulorna till, slår man ner dem i pannan med köttet, löken och senapen; vips, så får man en omelett. Passar utmärkt som vickningsrätt eller till söndagsbrunchen. I vissa recept är den gjord på köttfärs istället för filé eller biff.
Du behöver

400 g oxfilé
2 dl gul lök, hackad
75 g smör
1/2 l potatis, tärnad
3 ägg
2 msk dijonsenap
2 msk grovkorning senap
3 msk vatten
salt och peppar
persilja

Portioner
4
Stek potatisen mjuk i smör. Tärna oxfilén. Bryn löken i panna; tillsätt oxfilén och stek i cirka 1 minut. Vispa ihop ägg, senap och vatten; slå detta över lök- och köttblandnigen. Låt stelna på svag värme. Salta och peppra. Servera omeletten öppen i panna med potatisen och persilja strödd över, eller vik ihop den som en klassisk omelett och servera med potatisen.
Fotograf