Bibimbap

En rätt som finns i oändliga kombinationer. Här är den lagad på kalkon, men du kan använda biff, kyckling eller lax istället. Variera ägget genom att servera det rått eller som 63-gradersägg om du föredrar det.


Portioner: 4
Du behöver: 

500 g kalkonbröst
1 vitlöksklyfta
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
2 tsk ljus soja
2 msk rapsolja
1 msk sesamfrön

Kålrabbi och morot
1 kålrabbi
1/2 stor morot
1 dm gurka
1 tsk risvinäger
1 tsk sesamolja
salt

Servering
3 nävar böngroddar
2 msk sesamolja
salt
4 port sushiris
4 ägg, stekta
2 nävar spenat
sesamfrön
chilisås

Strimla kalkonbrösten. Riv vitlöken och blanda med övriga ingredienser utom sesamfröna. Låt köttet marinera i blandningen. Stek kalkonen i rapsolja; strö mot slutet över sesamfröna så att de också hinner få färg.

Kålrabbi och morot: Strimla kålrabbi, morot och gurka. Blanda med vinäger, olja och lite salt; låt marinera minst 30 minuter.

Koka sushiriset enligt anvisning på förpackningen.

Servering: Blanda böngroddarna med sesamolja och salt. Stek äggen. Lägg upp riset på mitten av tallrikarna. Lägg de stekta äggen över. Fördela kalkon, böngroddar, kålrabbiblandning och spenat runt om. Avsluta med att strö över lite extra sesamfrön på spenaten. Servera med en chilisås.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman