Jag kan bli extremt sugen på goda mackor och verkligen uppskatta en ”mackmiddag”. Grunden är så klart ett gott bröd – baka själv om du har tid. Här blandas lite hetare smaker med den syrliga och krispiga inläggningen. Grönsakerna som läggs på mackan kan bytas ut mot egna favoriter.
Du behöver

1–2 baguetter

Syrade grönsaker
2 schalottenlökar
2 morötter
1 dm rättika
1 1/2 dl vatten
2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl socker

Marinerad karré
400 g fläskkarré
2 stora vitlöksklyftor, rivna
1 msk ingefära, riven
3 msk ljus soja
2 msk flytande honung
2 msk tomatpuré

Servering
1 1/2 dl majonnäs
1 avokado
1 liten gurka
1 grön chilifukt
1 knippe koriander

Portioner
4
Syrade grönsaker: Koka upp vatten, vinäger och socker till en lag; låt den svalna. Skala och skär schalottenlökarna i tunna ringar. Skala och strimla morötter och rättika så tunt du kan. Varva grönsakerna i en burk och slå lagen över. Ställ i kylen, helst över natten för bäst resultat.

Marinerad karré: Skär karrén i strimlor. Blanda ihop övriga ingredienser till en marinad och blanda den med fläskkarrén. Godast blir det om du låter det ligga över natten. Stek karrén i stekpanna.

Servering: Skär gurka och avokado i stavar. Strimla chilin. Lägg upp allt i skålar. Skåra brödet och låt var och en lägga ihop sin egen báhn mì.
Fotograf