Perfekt macka att packa ner i picknickkorgen. Byt ut kycklingen mot en god skinka om du lättare får tag på det.
Du behöver

2 kycklingbröst, gärna majskyckling (ca 500 g)
Salt och peppar

Skogslökscrème

4–6 skogslökar
1 dl crème fraiche
Salt och peppar

Servering

2 tomater
Salladsblad
4 små bröd eller 1 stor baguette
Skogslök

Portioner
4

Bryn kycklingbrösten i panna och stek dem sedan färdiga i ugn på 150° tills innertemperaturen är 65°. Skär köttet i skivor.

Skogslökscrème: Förväll löken. Mixa skogslöken med crème fraiche. Smaka upp med salt och peppar.

Servering: Dela bröden. Bred crème på båda sidorna av brödet. Lägg dit salladsblad, kyckling och tomatskivor. Avsluta med att strimla skogslöken, strö den över och toppa med resten av crèmen.

Fotograf