Du behöver

6 st kycklingfiléer
12 skivor bacon
1 stort grönt äpple
2 msk färsk dragon
2-3 tsk dijonsenap
0,5 vitlök (solo)
1 Citron
3 dl grädde
3 dl vatten
Smör & rapsolja till stekning
Kycklingfond
Salt & svartpeppar

Portioner
6

Skär äpplet i grova stavar. Skär ett långt snitt i kycklingen & stoppa i äpplet. Salta & peppra & linda baconskivorna runt kycklingen. Stek kycklingen i en vid gryta i smör & rapsolja.

När kycklingen fått färg på båda sidorna, slå på vatten, fond, grädde & låt koka upp. Dra ner värmen & låt småputtra. Riv i vitlöken & tillsätt senap & dragon. Smaka eventuellt av med mer senap kryddor. (Kycklingen bör ha en innertemperatur på 72 grader)

Servera kycklingen med ugnsrostad palsternacka & brysselkål med brynt smör.

PappaKock