Asian shrimp med vietnamesisk dressing

En av Holy Greens populäraste sallader, där mycket beror på dressingen. Till en början tyckte Holy Greens kunder att den var för het, sedan för mild, men nu har vi lyckats hitta rätt balans mellan chili, mynta, koriander, ingefära och sesamolja.


Portioner: 4
Du behöver: 

Ingefärspicklade morötter

4 dl morötter, grovt rivna
ca 2 cm ingefära, skuren i bitar
1/2 dl ättika, 12%
1/2 dl socker
1 1/2 dl vatten

Vietnamesisk dressing

1 dl rapsolja
3/4 dl sesamolja
1/4 msk fisksås
1/4 dl tamari (japansk sojasås)
1/2 msk honung
1/2 lime, saften
ca 5 myntablad
1/2 röd chilifrukt
1 litet knippe koriander
ca 2 tsk ingefära, riven

Servering

600 g räkor, handskalade
4 port glasnudlar, kokta
3 dl edamamebönor
1 röd paprika, skuren i bitar
3 dl jordnötter, torrostade
blandad sallat

Ingefärspicklade morötter: Koka upp en lag på ättika, socker, vatten och ingefära. Slå lagen över de rivna morötterna. Ställ kallt och låt morötterna ligga i lagen i cirka 30 minuter innan servering. Kan förvaras cirka 5 dagar i kyl.

Vietnamesisk dressing: Börja med att mixa rapsolja, sesamolja, fisksås, tamari, honung och limesaft. Tillsätt sedan hälften av mynta, chili, koriander och ingefära. Smaka av och tillsätt sedan mer tills du är nöjd med smakerna.

Servering: Lägg sallaten i en stor skål. Fortsätt med glasnudlarna. Fördela edamamebönor, morötter, paprika och räkor. Hacka jordnötterna och strö dem över. Avsluta med att ringla över dressingen.

Bild för Holy Greens

Mer från Holy Greens


Bild för Holy Greens