Äppeltarte med chokladglass


Portioner: 1 pajform
Du behöver: 

Pajdeg
150 g smör
150 g vetemjöl
3/4 dl keso
2 tsk vaniljsocker
4 äpplen, Granny Smith

Fyllning
1 ägg
1 1/2 msk vetemjöl
120 g socker
2 tsk brandy
1 1/2 dl vispgrädde

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt ligga i kyl en halvtimme. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i tunna skivor. Fyll formen med äppelskivorna och baka pajen vid 200° i 20 minuter. Vispa under tiden ihop ingredienserna till fyllningen och slå den i pajformen över äpplena. Grädda ytterligare 20 minuter. Skär upp pajen i bitar och servera med chokladglass.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen