Äppelflarn med getost, timjan och vit chokladcrème

Jag gillar att göra desserter, jag gillar det kalla köket väldigt mycket. Denna dessert är enkel att göra och äpplena, som är Ingrid Marie, passar utmärkt tillsammans med get- ost och timjan.


Portioner: 4
Du behöver: 

2 plattor smördeg
1 ägg
2 äpplen - skivade
1 dl äppelmos
2 msk florsocker
50 g getost
1 knippe timjan
200 g vit choklad
200 g färskost

Kavla ut smördegen. Nagga degen med en gaffel, pensla med uppvispat ägg. Bred ut äppelmos i en tunn sträng i mitten av degen. Lägg på äppelskivor. Sikta över florsocker. Smula över getost. Grädda i ugn på 225° i omkring 8–10 minuter. Strö över plockade timjansblad.

Vit chokladcrème: Smält vit choklad i vattenbad. Vispa ihop med färskost.

Bild för Tomas Diederichsen

Mer från Tomas Diederichsen


Bild för Tomas Diederichsen
Bild för Tomas Diederichsen