Apelsin- och brysselkålssallad med stekt kolja

Detta är en sallad jag ofta gör under mellandagarna och något som bryter av mitt i all julmat. Ingredienserna förknippas förstås starkt med julen, men här serveras de i en syrlig och pigg sallad.


Portioner: 4
Du behöver: 

1 nät brysselkål
2 apelsiner
1/2 rödlök
500 g koljafilé
smör
1 granatäpple
150 g fetaost
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
salt och peppar
dill

Koka brysselkålen och ansa den därefter genom att skära bort lite av botten och de yttersta bladen. Halvera hälften av brysselkålen. Filea apelsinerna; pressa all saft ur det som blir kvar av apelsinerna i en skål och blanda med äppelcidervinäger och olivolja samt smaka upp med salt och peppar.

Skala och dela rödlöken, skär den tunna skivor och blanda med kålen och apelsinklyftorna. Dela koljan i mindre bitar, salta och peppra, pannstek dem i lite smör. Lägg upp allt på ett stort fat. Toppa med granatäpple och fetaost delad i grova bitar. Ringla över vinägretten och avsluta med lite dill på toppen.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman