Du behöver

Ålterrine
(8 port)
8 portionsformar
150 g plockat kött från rundrökt ål
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar

3 röda lökar
1 msk smör
2 msk farinsocker
2 msk balsamvinäger
1 dl rostade valnötter

Äppel- och löksallad

(8 port)
6 Granny Smith-äpplen
2 rödlökar
1 knippe bladpersilja
4 dl matlagningsyoghurt
salt och vitpeppar

Ålterrine
Vispa crème fraichen hård och blanda ner ålköttet, smaka av med salt och svartpeppar. Slå smeten i portionsformarna. Ställ kallt.
Skär rödlökarna i små klyftor. Smält smöret och tillsätt rödlöken, bryn den mjuk. Tillsätt farinsockret och låt det smälta, låt sedan balsamvinägern koka in. Värm en torr stekpanna och rosta valnötterna, strö över salt, grovhacka dem sedan.

Äppel- och löksallad
Skala äpplena och skär sedan äpplen och lök i grova tärningar. Grovhacka persiljan. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar.

Stjälp upp ålterrinen på tallrik, slå över den inkokta rödlöken, strö över de rostade valnötterna och servera med äppel- och löksalladen till.
Fotograf