Citron & Limekladdkaka!

En viktig bemärkelsedag i familjen har vi haft i helgen och då känns det lite extrakul att få baka något riktigt gott att få bjuda på efter en god lunch. Enkelt, fiffigt och smakrikt är något jag ofta tenderar att arbetar utifrån då jag bakar i köket. Mycket annat skall ju hinnas med och den här kakan är väl värd att ge några minuter att vispa ihop för att sedan få njuta av.

Citron/Lime/Apelsin- alla 3 är enastående smakgivare till mat och bak! Denna kombo av lime och citron ger lite extra klös åt kakan!

2016-02-28 12.13.08Förminskadcitronkaka1

CITRON & LIMEKLADDKAKA

1 rund form med löstagbar kant, ca 22 cm

150 gram smör, normalsaltat

2 msk smör (att smöra formen med)

1 lime, finrivet skal och saft

1 citron, finrivet skal och saft

3 ägg

knappt 2 dl strösocker

1 tsk äkta vaniljpulver

1,5 dl vetemjöl

1/2 dl sesamfrö

Serveringstips

Björnbärssylt & lättvispad grädde

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull.

Smöra en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm.

Finriv den rengjorda limen och citronen.

Pressa ur citron/limesaft i en skål.

Vispa med elvisp ägg och strösocker till en fluffig smet.

Tillsätt vaniljpulver, skal & saft från citron & lime, blanda ihop till en jämn smet.

Häll i smöret i smeten, likaså mjölet, rör om varsamt.

Fördela sesamfrön jämnt i formen och häll sedan i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-23 minuter.

Låt kakan svalna, den kan med fördel bakas dagen innan den skall ätas. Toppa med florsocker!

Servera med lättvispad grädde och en klick björnbärssylt.

Den perfekta kakan så här års att bjuda en god vän på, en trevlig granne, värdefulla kollegor eller vem som helst egentligen som man tycker om!

Happy Baking!

Kram Louise