Gös med Gremolata!

Färsk fisk är ju bara såå gott. Ger en finfin mättnadskänsla och passar vid såväl festliga som vardagliga måltider! Såhär års är grillad fisk en höjdare och det tar inte många minuter att tillaga.

Bjöd nyligen på ugnsbakad gös tillsammans med en smakrik gremolata som täcke ovanpå, därtill dillkokta nypotatisar, vitvinsås och färska rödbetor och haricots verts, en rätt jag varmt rekommenderar.

Ett besök hos närliggande grönsakshandeln för att inhandla de färskaste grönsakerna är ett nöje och det är nu man skall frossa maximalt av allt fantastiskt bland grönsaker och bär som odlas i vår närhet, såå mycket godare och såå mycket mer klimatsmart. Perfekt att ta tillvara på det vi nu har som är lokalodlat till kommande höst och vinter- sylta, safta, pickla och lägga in borde vi alla göra!

GÖS med smakrik GREMOLATA

4 portioner

700-800 gram gösfilé

Gremolata

finrivet skal från 2 citroner

4 msk små kapris, finhackade

1 kruka bladpersilja, finhackad

1 1/2 vitlökskyfta, finhackad

1/2-1 dl god olivolja

ev salt/svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda citronskal, kapris, persilja, vitlök, och ev salt och peppar i en skål.

Häll i olivolja och blanda runt.

Lägg fisken på en oljad plåt eller bakplåtspapper.

Bred ut ett jämnt lager av gremolatan på fisken.

Sätt in en termometer vid den tjockaste biten.

Ugnsbaka gösen i nedre delen av ugnen till en innertempratur på 50-56 grader. (Jag föredrar kring 56 grader då fisken är fast)

Servera tillsammans med dillkokt nypotatis, aldente-kokta haricots verts och rödbetor och en len vitvinsås.

Gös ver 2

Njut fortsatt av den härliga sommaren som för stunden inte kan visa sig från en bättre sida- sol, sol, sol!

Ses snart igen!

Hälsning Louise