White chocolate med mandelmjölk

Tack vare mandelmjölken får chokladen en fantastisk mandelton, som påminner om den spanska drycken horchata. Mandelmjölken går bra att göra någon dag i förväg och förvara i kylskåp; om den skiktar sig är det bara att vispa runt en kort stund. Spara gärna den avrunna mandelpulpan och använd i paj, kakor eller bröd.


Portioner: 4 drinkar
Du behöver: 

Mandelmjölk
4 dl mandlar
8 dl vatten

Choklad
8 dl mandelmjölk
2 dl grädde
200 g vit choklad, hackad

Blötlägg mandlarna över natten. Häll av vattnet och skala eventuellt mandlarna. Mixa nytt vatten ordentligt med mandlarna, åtminstone i ett par minuter. Sila mandelmjölken genom en silduk tills mandelpulpan känns torr. Vrid gärna ut mandelpulpan ur duken på slutet för att få ut det sista av mandelmjölken. Förvara i kylskåp.

Choklad: Hetta upp mandelmjölk med grädde. Rör ner hackad vit choklad. Servera genast.

Bild för Lisa Lemke

Mer från Lisa Lemke


Bild för Lisa Lemke
Bild för Lisa Lemke
Bild för Lisa Lemke