Tack vare mandelmjölken får chokladen en fantastisk mandelton, som påminner om den spanska drycken horchata. Mandelmjölken går bra att göra någon dag i förväg och förvara i kylskåp; om den skiktar sig är det bara att vispa runt en kort stund. Spara gärna den avrunna mandelpulpan och använd i paj, kakor eller bröd.
Du behöver

Mandelmjölk
4 dl mandlar
8 dl vatten

Choklad
8 dl mandelmjölk
2 dl grädde
200 g vit choklad, hackad

Portioner
4 drinkar
Blötlägg mandlarna över natten. Häll av vattnet och skala eventuellt mandlarna. Mixa nytt vatten ordentligt med mandlarna, åtminstone i ett par minuter. Sila mandelmjölken genom en silduk tills mandelpulpan känns torr. Vrid gärna ut mandelpulpan ur duken på slutet för att få ut det sista av mandelmjölken. Förvara i kylskåp.

Choklad: Hetta upp mandelmjölk med grädde. Rör ner hackad vit choklad. Servera genast.
Fotograf