Vitlöksstekta glaskrabbor


Portioner: 4-8
Du behöver: 

8 glaskrabbor
vetemjöl
finsalt
matolja

Smör:
150 g smör, rumsvarmt
5 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk worshestershiresås

Garnityr:
kruspersilja, grovhackad
sel de grand

Servering:
citron
tabasco
vitt bröd

Rör ihop smöret med vitlök och worchestershiresås. Torka krabborna torra. Mjöla och salta dem lätt. Stek dem hårt i matolja med ovansidan nedåt tills de har fått ordentilgt med färg, men utan att de bränns. Vänd dem och klicka i smöret i stekpannan. ös krabborna med smöret tills vitlöken är gyllene, men inte bränd. Lägg upp på varmt fat och häll steksmöret över. Strö över persilja och salt. Servera med citron, tabasco och varför inte en brödbit.

Bild för Johan Jureskog